Contraceptie definitiva

 • Ligatura trompelor uterine pe cale laparoscopica (SILS)

  Pentru pacientele care doresc sterilizarea permanenta si nu pot sau nu doresc procedura Essure efectuata în ambulator, noi oferim in cadrul centrului de chirurgie ginecologica minim-invaziva, ligatura trompelor uterine bilaterală pe cale laparoscopica (SILS).
  Această procedură este minim invazivă, dar necesită anestezie generală.
  De obicei, se efectueaza doar o incizie de 15 mm la nivelul ombilicului, iar cu ajutorul cauterului bipolar sau prin aplicarea de clipuri permanente se efectueaza ligaturarea trompelor uterine.
  Durerile postoperatorii sunt de obicei reduse. Majoritatea femeilor isi pot relua activitatile lor cotidiene în termen de două zile.

  Efectul este imediat, iar pacientele nu mai au nevoie de o metodă de contraceptie.

 • Essure Birth Control permanent

  Sterilizarea definitiva Essure este o procedura care lucrează cu corpul dumneavoastră pentru a crea o barieră naturală împotriva sarcinii. Această procedură blânda poate fi efectuată în biroul unui medic ginecolog.

  Procedura de Essure nu necesita anestezie, în general, hormoni sau timp de recuperare. Este doar nevoie de sedative usoare, antalgice intramusculare şi orale, precum şi medicamente miorelaxante. Uneori, anestezia locala este, de asemenea, administrata in jurul colului uterin, dacă este necesar. Procedura în sine durează nu mai mult de zece-cincisprezece minute. Un micro-insert moale, flexibil este livrat prin vagin si uter şi plasate în fiecare trompa uterina. Ţesutul creşte în jurul acestor micro-plăcuţe, de obicei, dupa 3 luni şi formează o barieră naturală, astfel încât sperma nu poate ajunge la ovul. Majoritatea femeilor isi pot relua activitatile lor normale în termen de o zi. Birth Control Essure a fost aprobat de FDA din anul 2002. Pacientii vor nevoie de o metodă contraceptivă de back-up timp de 3 luni de la procedura şi un control post-procedura este recomandat pentru a se asigura că procedura a fost de succes.