Credo

Excelenta si profesionalism

Credem ca orice problema medicala, oricat de dificila, poate fi rezolvata corect prin profesionalism. Credem ca in medicina nu e loc pentru jumatati de masura, credem ca medicina presupune pasiune, credem in educatia temeinica, perfectionarea continua si indispozitia pentru compromis.

Fast track surgery (chirurgie de banda rapida)

Este conceptul nou, dominant in chirurgia moderna si inseamna tehnici chirurgicale minim invazive, anestezie minim invaziva, analezie postoperatorie agresiva, mobilizare, alimentare precoce a pacientului si externare rapida.

Chirurgia minim invaziva

Este chirurgia prezentului in toate tarile avansate medical, reprezinta peste 60% din totalul interventiilor in sfera ginecologica in SUA si Commonwealth si ofera pacientului sansa vindecarii rapide postoperatorii, cu dureri minime si rezultat estetic optim.

Laparascopia este standardul de aur in chirurgia ginecologica

Exista departamente de chirurgie (de ex Clinica din Leuven-Prof.Donnez) unde 90% din histerectomii se fac laparoscopic cu spitalizare 48 ore.

Laparascopia single port (SILS) – viitorul in laparascopie

Asa cum chirurgia laparoscopica a inlocuit treptat chirurgia clasica, devenind la ora actuala standardul de excelenta in ginecologie, asa si laparascopia single port, desi a aparut de putin timp, a inlocuit cu success in aproximativ 40% din cazuri laparascopia de pe acum clasica. Ultima generatie de roboti chirurgicali Da Vinci, care apare in cursul anului, folosesc doar abordul unic (single port).