Examenul Ginecologic Anual si Testul Papanicolau

Consultul ginecologic, investigatii paraclinice anuale şi frotiuri Papanicolau

Un examen ginecologic anual este o parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. Aceasta poate ajuta la detectarea factorilor de risc precum si a unor patologii – în mod ideal înainte de debutul simptomelor.
Cu ocazia acestui consult se vor efectua investigatii clinice(examen local) si paraclinice(echografie pelvina).
Examinarea anuală ginecologica include, de obicei, examenul sanilor, examinarea abdomenului, şi examen pelvin.

Examenul pelvin consta in examinarea cu un specul al cavitatii vaginale precum si a colului uterin . Acesta se completeaza cu un tuseu vaginal pentru a simti diferitele consistente ale vaginului, colului uterin, uterului si ovarelor, dacă acestea sunt încă prezente.

Uneori, un examen pelvin nu trebuie să fie efectuat la vizita anuală, cum este de obicei cazul pentru o adolescentă care nu este activa sexual.

În plus, un examen rectal poate fi efectuat, în special în cazul în care pacienta este de peste 50 de ani.

Examenul fizic poate include, de asemenea, un test Papanicolau şi / sau testarea pentru boli cu transmitere sexuala (BTS).

Consilierea va depinde de varsta femeii, istoric, factori de risc, şi examenul fizic. De exemplu, discuţia principală pentru o femeie adolescenta sau tanara, de obicei, se concentreaza pe sex în condiţii de siguranţă, inclusiv pe contraceptie şi prevenirea bolilor cu transmitere sexuala (BTS). Pentru o femeie la post-menopauza, discuţia implică, în principal gestionarea simptomele menopauzei, mentinerea unui regim igieno-dietetic, de prevenire a osteoporozei, precum şi actualizarea cu testele de screening recomandate, cum ar fi mamografiile.