chirurgieginecologica.ro Forums Optiuni terapeutice in endometrioza Endocrinologie si endometrioza

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Paul Pirtea Paul Pirtea 4 years, 1 month ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #3639

  Marina

  Cat de important este tratamentul endocrinologic (sau analizele endocrinologice) in endometrioza. Eu am cortisolul si estrogenul foarte mari, am luat remedii naturiste, recomandate de un medic endocrinolog, dar am vazut ca niciun doctor ginecolog nu mi-a recomandat vreodata sa merg la vreun endrocrinolog, ba chiar pareau ca nu au incredere intr-o astfel de abordare.

  Oare nu e important ca ginecologul sa colaboreze cu endocrinologul?

  Parerea mea este ca solutia in endometrioza este de gasit doar printr-o stransa colaborare intre ginecolog, endocrinolog, nutritionist, chirurg etc. Poate aveti in vedere o astfel de abordare in cadrul clinicii dv. Va multumesc!

  #3660
  Paul Pirtea
  Paul Pirtea
  Keymaster

  In cadrul cliniciii mele exista ,pe langa chirurgul ginecolog,un endocrinolog,un nutritionist,un diabetolog si un psiholog.Toti au rolul lor in angrenajul departamentului.Spre exemplu.daca o pacienta este supraponderala este cunoscut faptul ca tesutul adipos secreta estrogen,deci,este foarte important pe termen lung ca aceasta pacienta sa isi normalizeze greutatea.Dieta mediteraneana are un rol protector impotriva recidivei,asa ca toate pacientele mele sant consiliate in acest sens postoperator.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.