This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Andreea Elena 4 years ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #3823

  Andreea Elena

  Buna ziua!

  Am fost diagnosticata cu endometrioza pe baza anumitor simptome ( dispareunia, dismoree, colon iritabil). Recent am facut un RMN pelvin din care reiese numeroase imagini chistice bilaterale, cu continut fluid, omogen, plus o mica imagine chistica pe partea dreapta de dimensiuni infracentrimetrice ce prezinta continut modificat ( hematic sau proteic ). Mi-a fost recomandata laparoscopia deoarece este posibil ca acel chist sa fie de natura endometrica. Va rog, o parere, daca este posibil! Multumesc!

  #4882
  Paul Pirtea
  Paul Pirtea
  Keymaster

  Scuze pt intarziere,dar e un topic nou si nu am avut alerta pe mail…Este posibil sa aveti endo.Chirurgia se indica atunci cand calitatea vietii pacientului este modificata semnificativ.Daca durerea este semnificativa,invalidanta,atunci va trebui sa faceti laparascopie,dar ,atentie,cine va opereaza ,pentru ca daca nu va opereaza corect,daca nu excizeza totalmente tesutul endometriozic,boala va recidiva si un urmator act chirurgical va fi mult mai greu..

  #4884

  Andreea Elena

  Multumesc mult! Mi-a fost recomandat Celebrex, iar pe perioada utilizarii nu am am dureri. Dar in maxim 2 luni de la sistarea lui incep durerile (suportabile). Mai am o operatie abdominala, motiv pentru care sunt putin sceptica in privinta unei noi interventii chirurgicale. Credeti ca v-as putea trimite un email detaliat plus cateva imagini de la RMN ?
  O zi buna!

  #4885
  Paul Pirtea
  Paul Pirtea
  Keymaster

  Chiar m-ar interesa inaginile Rmn!

  #4886

  Andreea Elena

  V-am trimis email. Multumesc mult pentru timpul acordat!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.