This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  Anonymous 3 years ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #5250

  Anonymous

  O alta abordare in a mai preveni din simptomele de endometrioza este diminuarea nivelului de estrogen din corp. Pe linga estrogenul produs de ovare sintem bombardate zilnic de xenoestrogeni (estrogen strain) din afara care imita estrogenul nostru natural. Xenoestrogenii sint prezenti in mediul inconjurator, apa, aer, mincare, produse de frumusete, produse de curatat, etc. Ei pot afecta echilibrul hormonal al unei femei si ca atare apare un imbalans intre estrogen si progesteron. Ca si paciente cu endometrioza daca adoptam o anumita dieta putem reduce excesul de estrogen. Cele mai importante produse alimentare pe care sa nu le consumam:
  1. Soia. Contine xenoestrogeni in cantitati mari si in plus este modificata genetic. Laptele de soia sau proteina pudra nu sint o alternativa sanatoasa. De asemenea multe produse ambalate pot contine soia, deci citeste vignetele produselor.
  2. Zahar si produse procesate. Ambele ridica estrogenul in corp si diminueaza progesteronul. Introdu in dieta mai multe vegetale si fruncte.
  3. Carne si lactate conventionale. Sint cei mai mari infractori ai estrogenului. Laptele conventional poate contine si pina la 20 de diverse chimicale si hormoni de crestere care vor ridica estrogenul in corp. O alternativa sint lactatele de capra si de oaie. De asemenea carnea crescuta de casa fara antibiotice si hormoni.
  4. 4a. Containere si sticle de plastic. Multe produse procesate si bauturi sint ambalate in containere si sticle de plastic. Plasticul contine BPA (bisfenol A, compus chimic) care este un disruptor endocrin si imita estrogenul. Si mai periculos pentru sistemul hormonal este incalzirea acestor containere. Produsii chimici vor trece in mincare sau in bautura. Nu incalzi mincare in containere de plastic in cuptorul cu microunde. Utilizeaza recipiente de sticla sau ceramica. Nu lasa sticle de apa sau bauturi racoritoare in soare. Are acelasi efect nociv ca incalzirea in cuptorul cu microunde.
  4b. Tigai si oale cu strat de Teflon. Oricit de practice ni se par deoarece au un start antiaderent si mincarea nu se lipeste de ele, aceste vase de bucatarie sunt foarte toxice. Prin incalzire stratul de Teflon se descompune si trece in mincare si in aer. Foloseste vase din inox, fonta, sticla.

  Consumind o dieta bogata in cruciefere ajutam la detoxifierea estrogenului si excretarea lui din organism. Grupa aceasta de legume cuprinde varza, conopida, broccoli, gulia, varza de Bruxelles, ridichea, loboda. Cruciferele sint bogate in vitamine, enzime si fibre. Incearca sa le consumi cit mai aproape de starea lor naturala, o preparare prea asidua le distruge principiile nutritive si gustul.
  Din experienta proprie, am incorporat in dieta si ceaiuri de Ciulinul Laptelui si Papadie. Ele stimuleaza digestia si detoxifica organismul deci implicit ajuta si la reducerea estrogenului.

  #5252

  Luminita

  Hello,

  DC tin neaparat sa iti multumesc frumos pentru toate informatiile pe care ni le oferi. Sunt extrem de utile si multe din ele, chiar noi probabil pentru multe dintre noi.

  Eu de exemplu de cand am fost diagnosticata cu endometrioza ( in urma cu aprox 2,3 luni), am baut doar lapte de soia, fara sa stiu ca defapt imi face rau.

  Have a nice day! 🙂

  #5254

  Anonymous

  Luminita, stiu ca poate fi foarte confuza toata trecerea de la o dieta la una total schimbata si de multe ori nu ne dam seama ca noile produse alese doar ca nu sint de origine animala ar fi bune. Intreaba-ma daca ai indoieli. Sau da un search pe Google si vezi ce scrie si trage o concluzie. Citeste si ce scrie pe cutie, multe ingredient care au denumiri sintetice nu prea OK. Mai bine treci pe lactatele de oaie si capra cum spuneam. Bafta la schimbari. Si mie mi-a luat un an prin alimentare citind pe pachete pina am ajuns sa stiu ce am de cumparat:-)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.