chirurgieginecologica.ro Forums Regim de viata in endometrioza Reteta de piine fara faina

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Anonymous 2 years, 8 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #5029

    DC

    A Life-Changing Bread. Piinea care iti poate schimba viata
    Reteta urmatoare de piine poate sa convinga si pe cei mai sceptici ca o dieta sanatoasa poate sa fie si delicioasa.

    Ingrediente:
    1 cana seminte crude de floarea soarelui
    ½ cana seminte de in
    ½ cana nuci, migdale
    1 & 1/2 cana fulgi ovaz
    2 linguri seminte de chia (magazin naturist, Sanovita)
    4 linguri tarite de Psyllium (magazin naturist, Sanovita)
    ½ cana masline negre taiate
    1 linguritza sare fina
    1 lingura seminte chimen
    1 lingura miere
    3 linguri ulei cocos sau ulei masline

    Preparare:
    Combinati si amestecati semintele de floarea soarelui si cele de in, nucile, fulgii de ovaz, Psyllium, Chia, sarea, chimen.
    Combinati mierea, uleiul cu 1 cana si jumatate de apa. Adaugati aceasta mixtura la ingredientele uscate plus maslinele taiate. Amestecati toata compozitia pina ingredientele uscate devin umede si toata compozitia este foarte groasa. Daca este prea groasa sa o amestecati mai adaugati putina apa. Puneti compozitia intr-o tava ingusta de piine si lasati sa stea acoperita cel putin 3 ore sau peste noapte.
    Incalziti cuptorul la 180 grade.
    Introduceti tava pe gratarul din mijlocul cuptorului si coaceti 20 de minute.
    Scoateti piinea din tava (intoarceti tava sa cada piinea afara) si plasati piinea inapoi in cuptor pentru alte 30-40 min.
    Piinea este coapta cind suna goala pe dinauntru.
    Lasati sa se raceasca inainte de a o felia. Pentru taiere utilizati un cutit drept si ascutit. Nu utilizati un cutit de piine deoarece piinea este mai sfarimicioasa cum nu contine gluten.
    Se poate tine in frigider 5 zile intr-un container inchis ermetic. Se poate congela, dar feliati-o in prealabil. Feliile se pot pune in prajitor.

    #5180

    adina

    Ovazul nu contine gluten? Citind pe net am vazut ca subiectul e destul de controversat.

    #5192

    Anonymous

    In trecut s-a crezut ca ovazul contine gluten dar se pare ca, contine alta proteina care este tolerata de persoanele care au intoleranta la gluten, asa arata ultimele studii din USA si Europa. Intr-adevar unele persoane nu pot tolera nici ovazul, deci ramine sa se consume o cantitate mica si sa se vada daca exista vreo reactie adversa in cazul endo dureri. Reteta contine o cantitate mica de ovaz care se consuma in decursul citorva zile. A se cumpara ovazul in starea lui cit mai pura, cit mai putin procesat.

    #5202

    Anna

    Multumim pentru reteta. Mierea la temperatura inalta nu devine toxica?

    #5203

    Anonymous

    Buna intrebare. Am cautat articole daca mierea incalzita devine toxica si nu am gasit o evidenta ca mierea incalzita la temperature inalte devine toxica. Temperatura inalta distruge enzimele din ea si nu mai are valoarea terapeutica ca si mincata cruda dar in reteta de piine este adaugata pt a da putin gust dulce. Poti sa o lasi afara din reteta daca ai indoieli.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.