This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Anonymous 2 years, 3 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #7913

  Anonymous

  Buna ziua,
  Pana in anul 2012 am fost sanatoasa. In anul 2012, am ramas insarcinata (extrem de usor) si am nascut cu operatie cezariana. In anul 2014, am inceput sa simt o stare de discomfort in zona operatiei si crampe (suportabile) abdominale inainte si in primele zile de menstruatie. In anul 2015, am efectuat CA125 care a iesit foarte mare, iar in urma unei operatii clasice, mi-a fost pus diagnosticul de endometrioza pelvina (peretele abdominal anterior) – 3 fragmente de tesut muscular striat, cu fibre musculare prezentand modificari distrofice si incorporand noduli alcatuiti din glande de tip endometrial inconjurate de stroma citogena (endometrioza): 3/2/1,5 cm; 3/2/1,5 cm si 2/2 cm.
  Dupa operatie, am urmat tratament cu Vissane timp de 8 luni. In timpul si dupa tratament m-am simtit foarte bine (parca nici nu fusesem operata vreodata). In martie 2016, incercand sa raman insarcinata iar, am avut surpriza de a descoperi ca am dezvoltat o sarcina extrauterina pe care am eliminat-o cu doua doze injectabile de metrotrexat. Dupa aceea, a existat o perioada de 6 luni in care am urmat tratament cu anticonceptionale (nuvaring). Din septembrie 2016, incerc sa raman iar insarcinata, dar cred ca endometrioza reapare: in perioada ovulatiei simt inflamatie in zona ovarelor si durere (nu puternica) in zona pelvina, unde am fost operata.
  Doresc sa precizez ca saptamana aceasta (ianuarie 2017) am efectuat CA125 care aproape s-a dublat fata de anul trecut (ianuarie 2016) crescând de la 17 U/mL la 30,3 U/mL, limita maxima fiind de 35.
  Sunt destul de ingrijorata si as dori sa stiu daca am motive. Doresc pe cat posibil sa evit o a doua operatie si imi doresc foarte mult sa reusesc sa raman insarcinata.

  Va multumesc.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.