Prevenirea bolilor cu transmitere sexuala

Consiliere si Testare STD

Bolile cu transmitere sexuala sunt boli, în general, transmise prin contact sexual, inclusiv sexual vaginal si anal, precum şi pe cale orală. Prezervativele sunt intotdeauna recomandate pentru a ajuta la protecţia împotriva bolilor cu transmitere sexuala, dar ele nu asigura o protectie 100%, în special în transmiterea de herpes genital.

Unele boli cu transmitere sexuala, cum ar fi HIV şi hepatită, pot fi, de asemenea, transmise printr-o transfuzie de sange, expunerea la fluide corporale contaminate, sau de la mamă la copil. De multe ori persoanele care au aceste boli nu ştiu că le au, astfel încât acestea să le răspândesc cu uşurinţă. Astfel, cineva care a avut un contact sexual este expus unui risc.

Cel mai bun mod de a reduce riscul de boli cu transmitere sexuala este de a limita numărul de parteneri sexuali, folositi prezervative de fiecare data cand faceti sex, si cereti-i partenerului d-voastra potenţial sa vă arăte rezultatele recente ale testelor STD înainte de a avea contact sexual.

Noi oferim consiliere in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuală şi testare a tuturor pacienţilor. Cu toate acestea pacienţii trebuie să solicite că ei doresc acest lucru. Nu este efectuată automat. Noi oferim teste de screening pentru urmatoarele boli cu transmitere sexuala: gonoreea, chlamydia, Trichomonas, virusul papilloma uman (HPV), herpes, HIV, sifilis, hepatita B, hepatita C şi în funcţie de care teste doriti sa fie efectuate, poate fi nevoie de o mostră de urină, secretie vaginala / frotiu de pe colul uterin, şi / sau un test de sange .
Rezultatele vin de obicei înapoi în termen de o săptămână.